Διαγνωστικά Εργαστήρια

Γενικά

Πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένα με πολύ έμπειρο προσωπικό τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών εκτελούν όλες τις Μικροβιολογικές, Αιματολογικές, Ανοσολογικές και Βιοχημικές εξετάσεις.

Σε συνεργασία με κέντρα αναφοράς και διαπιστευμένα, εξειδικευμένα συνεργαζόμενα εργαστήρια μοριακής βιολογίας, γενετικής και μεταβολικών νοσημάτων, τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών μπορούν να ανταποκριθούν σε όλη τη γκάμα των εξετάσεων που θα ζητηθούν από τους παιδιάτρους και τους ιατρούς των λοιπών παιδιατρικών ειδικοτήτων.

Έτσι, συμβάλλουν καθοριστικά στη γρήγορη και ολοκληρωμένη διάγνωση των παθολογικών καταστάσεων του μικρού ασθενούς καθώς και στην προληπτική παρακολούθηση της υγείας του.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών περιλαμβάνουν τα παρακάτω τμήματα:

  • Αιματολογικό Τμήμα
  • Αιμοδοσία Τμήμα
  • Ανοσολογικό Τμήμα
  • Βιοχημικό Τμήμα
  • Μικροβιολογικό Τμήμα

Γιατί εμάς

Τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό, επιστημονικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ λειτουργούν σε 24ωρη βάση καθημερινά.

Οι φυσιολογικές τιμές για τις εξετάσεις που διενεργούνται στα Διαγνωστικά Εργαστήρια είναι πλήρως προσαρμοσμένες για παιδιά από μερικών ημερών μέχρι και δεκατεσσάρων ετών.

Εκτός από την πιστοποίηση ISO:9001 /2008 που διαθέτει, τα Διαγνωστικά Εργαστήρια είναι συνδεδεμένα με τον Αγγλικό Οίκο UK NEQAS, τον Φιλανδικό Labquality, τον Αμερικανικό BIORAD, καθώς και με τα Ελληνικά σχήματα ελέγχου ποιότητας του ΕΣΕΑΠ, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Εργαστηριακής Αιματολογίας, για τον εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο έλεγχος των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων διενεργείται συστηματικά από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Διαγνωστικού Εργαστηρίου, ενώ η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων συνεδριάζει τακτικά προκειμένου να επιτευχθεί η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και η ελάττωση της εμφάνισης ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών.

Το σύνολο του ιατρικού, επιστημονικού και παραϊατρικού προσωπικού που ανήκει στα Εργαστήρια είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έγκαιρα και έγκυρα όλα τα περιστατικά που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία όλο το 24ωρο.

 

Ιατροί Τμήματος

ΠΑΓΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Βιοπαθολόγος - Κλινικός Μικροβιολόγος

Διευθύντρια Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών & Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Βιοπαθολογία στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Μετεκπαιδεύτηκε στην Εργαστηριακή Διαγνωστική με έμφαση στην Ιατρική Βιοχημεία στις ΗΠΑ. Απέκτησε την...

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΝΟΒΕΦΑ
Ιατρός Βιοπαθολόγος

Διευθύντρια Εργαστηρίων Βιοπαθολογίας του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών & Ιατρικού Κέντρου Αθηνών