10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο - «Η Παιδιατρική στην πράξη. Β’ Περίοδος»

10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο - «Η Παιδιατρική στην πράξη. Β’ Περίοδος»

9 - 10 Δεκεμβρίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet)

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά στην επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών την 9η και 10η Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φιλοδοξώντας να αποτελέσει και για τα επόμενα χρόνια τη μόνιμη στέγη μας.

Η παρούσα επιστημονική εκδήλωση διακρίνεται για την πλούσια θεματολογία, αυστηρά προσανατολισμένη, όμως, στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της Παιδιατρικής, όπως άλλωστε και ο τίτλος της διημερίδας εμφατικά επισημαίνει. Θα παρατηρήσετε ότι τα θέματα αναπτύσσονται και υπηρετούνται από γνωστούς και έμπειρους, εξειδικευμένους Παιδιάτρους, καταξιωμένους πανεπιστημιακούς αλλά και πλειάδα συναδέλφων των παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, με τους οποίους καθημερινά συνεργαζόμαστε.

Οφείλω, με συγκίνηση ομολογώ, να υπενθυμίσω ότι ο τίτλος «Η Παιδιατρική στην πράξη» πρωτοχρησιμοποιήθηκε, κατοχυρώθηκε και απηχούσε το περιεχόμενο των πρωτοποριακών μετεκπαιδευτικών διημερίδων που διοργάνωνε την προηγούμενη 10ετία ο Καθηγητής Θ. Καρπάθιος, προσκεκλημένος ομιλητής στη διημερίδα μας, όταν διηύθυνε την Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Για το λόγο αυτό και σε αναγνώριση της συμβολής του στην εκπαίδευση των Παιδιάτρων, αναγράφεται στην προμετωπίδα του τίτλου της τρέχουσας διημερίδας ο χαρακτηρισμός «Β’ Περίοδος». Ευελπιστώ ότι αυτή η επιστημονική εκδήλωση θα αποτελέσει τη συνέχεια της Α’ Περιόδου, αριθμημένη ως 10η στη σειρά, και με την υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή σας θα μακροημερεύσει και θα συμβάλλει στην εκπαίδευση όλων μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Αναγνωρίζοντας τη μαζική συμμετοχή σας στις μετεκπαιδευτικές εκδηλώσεις
της ειδικότητάς μας γενικότερα, την υποστήριξή σας όπως αυτή καθημερινά εκδηλώνεται και τιμώντας την εμπιστοσύνη σας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, σας απευθύνω θερμή πρόσκληση για την παρακολούθηση των εργασιών της διημερίδας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Α.Μ. Φρετζάγιας

Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών