ΖΩΖΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΖΩΖΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Οφθαλμίατρος Παίδων

Επιστημονικός Συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών​

Διαθλαστική Χειρουργική - Καταρράκτης – Παιδοφθαλμολογία

Η χειρουργός Οφθαλμίατρος Μαρία Ζώζολου γεννήθηκε το 1981 στη Λαμία. Έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατόπιν στη Γερμανία (Düsseldorf) απ’ όπου και επέστρεψε για να αποφοιτήσει από το 5Ο Γενικό Λύκειο Ιλίου το 1999. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2006.

Κατά την περίοδο 2006 έως 2008 εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας Φθιώτιδας. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και εργάστηκε κατά την περίοδο 2008 έως 2011 σε ιδιωτικές οφθαλμολογικές κλινικές.

Το 2011 ξεκίνησε την εξειδίκευσή της στην Οφθαλμολογία στο Γ.Ν. Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”, Πειραιάς. Κατά το τρίτο έτος της εξειδίκευσής της πέρασε επιτυχώς τις Πανευρωπαïκές εξετάσεις στο Παρίσι και απέκτησε τον τίτλο του European Board of Ophthalmology (EBO). Τον Μάρτιο του 2015 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Οφθαλμολογία και τον Απρίλιο του ίδιου έτους πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας στην Αθήνα.

Το έτος 2015 της απονεμήθηκε η Κλινική και Χειρουργική Υποτροφία "Γρηγόρης Γεωργαρίου" (Παιδοοφθαλμολογία & Στραβισμός, Κερατοειδής & Διαθλαστική Χειρουργική) από ιδιωτική οφθαλμολογική κλινική της Αθήνας.

Η Διδακτoρική Διατριβή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αφορά στην έδρα της Ιστορίας της Ιατρικής με τίτλο: “Δύο αιώνες Οφθαλμολογίας από τον θεμελιωτή της Jacques Daviel (1693-1762) στον Henri Parinaud (1844-1905) ”.

Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά έντυπα και σημαντική προσφορά στην μετάφραση και επιμέλεια αγγλόφωνων οφθαλμολογικών συγγραμμάτων στα ελληνικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, International Society of Refractive Surgery (ISRS/AAO), European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS), European Association for Vision and Eye Research (EVER), της Ιατρικής Βαλκανικής Εταιρείας, General Medical Council (GMC, United Kingdom).