ΖΟΥΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΖΟΥΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Χειρουργός Παιδοουρολόγος

Διευθυντής Oυρολογικού Τμήματος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Besancon της Γαλλίας από όπου κατέχει Διδακτορικό Γαλλικό Κρατικό Δίπλωμα Ιατρικής με Αριστα, Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Αναισθησιολογίας-Ανάνηψης και Πανεπιστημιακό Δίπλωμα  Ανθρώπινης Σεξολογίας. Ειδικεύτηκε επί ένα χρόνο στην ουρολογία, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Απέκτησε Ειδικότητα Ουρολογίας στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Besancon Γαλλίας. Διετέλεσε λέκτορας επί 2,5 χρόνια της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Besancon Γαλλίας (1988-1990). Εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο στο Πανεπιστήμιο Besancon, από το 1991 έως το 1994, παρέδωσε τα μαθήματα Παιδοουρολογίας στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης (καθηγητής Α. Κρανίδης). Συμμετέχει έως και σήμερα στα ετήσια μαθήματα ειδικευομένων ουρολογίας που διοργανώνει η Επιτροπή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Το 1990 ίδρυσε την Παιδοουρολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Υπήρξε κατά καιρούς σύμβουλος παιδοουρολόγος Αθηναϊκών ιδιωτικών κλινικών (1993-2011) ενώ σήμερα καλύπτει τα παιδοουρολογικά θέματα του μαιευτηρίου «Γαία».

Εφερε πρώτος στην Ελλάδα τον ουροδυναμικό έλεγχο των παιδιών που πάσχουν από λειτουργικά προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Καθιέρωσε πρώτος στην Ελλάδα την ενδοσκοπική ουρολογική χειρουργική των παιδιών (θεραπεία κυστεονεφρικής παλινδρόμησης, ουρητηροκήλη, κλπ). Επίσης, έφερε πρώτος στην Ελλάδα την χειρουργική των υποσπαδιών που είτε δεν απαιτεί παραμονή καθετήρα μετεγχειρητικώς είτε απαιτεί μόνο μια νύκτα παραμονή στο νοσοκομείο των παιδιών με καθετήρα.

Εχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ξένα και ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.