ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ορθοπεδικός Παίδων

Διευθυντής Παιδο-ορθοπεδικής Κλινικής Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αποφοίτησε το 1974 από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική (1978-1981) στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείον» Βούλας, Ε.Ε.Σ. Ασχολείται με την Ορθοπεδική Παίδων από το 1982. Αρχικά  εξειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική Παίδων (1982-1986) στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» στην Αθήνα. Διετέλεσε Επιμελητής Α΄ (1986-1998), Αναπληρωτής Διευθυντής (1998-2006) και στη συνέχεια Συντονιστής Διευθυντής της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΑΓΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» στην Αθήνα.

Αντικείμενα ειδικού ενδιαφέροντος του ιατρού είναι η Εγκεφαλική Παράλυση και Νευρομυϊκά Νοσήματα, η Ανάλυση Βάδισης και Κίνησης και η Ορθοπεδική Επανορθωτική Χειρουργική.

 Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1988). Ως postgraduate fellow (1988-1990) στη Νευρο-Ορθοπεδική Κλινική (Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική, Βασιλεία, Ελβετία) εξειδικεύθηκε στην θεραπεία παιδιών με νευρομυϊκά προβλήματα του κινητικού συστήματος και εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης. Συγχρόνως, εκπαιδεύθηκε στη Νευροεξελικτική Θεραπευτική Μέθοδο Βobath (NDT) για την Εγκεφαλική Παράλυση. Το 2007 παρακολούθησε εκπαίδευση (Νευρολογικό Νοσοκομείο Μονάχου) με θέμα «Ασφαλής Έγχυση Αλλαντικής Τοξίνης – ΗΜΓ, Ηλεκτρικός Ερεθισμός, Υπερηχογραφία».

Το 1991, εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή της μεθόδου διατατικής οστεογένεσης και του συστήματος Ilizarov στο Τμήμα Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας του Νοσοκομείου Λέκκο, Ιταλία, για την αντιμετώπιση σκελετικών παραμορφώσεων.

Το 2001 παρακολούθησε τη λειτουργία του Gait Laboratory στο Nuffield Orthopaedic Center, Oxford, U.K.