Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών | Συμπεράσματα 15ου Παιδιατρικού Συνεδρίου, «Η παιδιατρική στην Πράξη»

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών | Συμπεράσματα 15ου Παιδιατρικού Συνεδρίου, «Η παιδιατρική στην Πράξη»

Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 15ο Ετήσιο Παιδιατρικό  συνέδριο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, στο Αμφιθέατρο του Ομίλου στο Κεφαλάρι υπό υβριδική μορφή, με παρακολουθούντες δια ζώσης και στο διαδίκτυο, 700 περίπου παιδιάτρων.

Το συνέδριο με τίτλο «Η παιδιατρική στην πράξη» είχε ευρεία θεματολογία και περιελάμβανε 13 συνεδρίες με 36 ομιλητές και προέδρους. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καθηγητής κ. Α. Φρετζάγιας έδωσε την εισαγωγική ομιλία που αφορούσε στις παρεμβάσεις του κλινικού παιδιάτρου στη φροντίδα υγείας του, στην καθημερινή ζωή του παιδιού και της οικογένειας.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Ε. Γαλανάκης, ο οποίος σχολίασε τα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά και τους εφήβους με τις υπερβολές που λαμβάνουν χώρα, τις παρανοήσεις που υπάρχουν και τις  αποδεδειγμένα προστατευτικές δράσεις αυτών. Ιδιαίτερη σημασία είχε η ομιλία της καθηγήτριας κ. Μ. Πεπελάση σχετικά με τις φλεγμονές των ιστών που περιβάλλουν τα δόντια.

Παράλληλα, η παιδίατρος κα Μ.  Μαρκούρη έκανε αναφορά στις μεταβολές που έχει φέρει ο ιός SARS-COV2 στην επιδημιολογία των λοιμωδών νοσημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι μηνιγγίτιδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πάθηση αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλινικό παιδίατρο, ενώ οι λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος καλύφθηκαν από την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σ. Φεσσάτου με τις συνεργάτιδες της κα Δ.Τσιτά και κ. Α. Κούρτη.

Οι παιδονευρολόγοι κ. Λ. Κουσουλός, κ. Β. Ζούβελου  και κ. Μ.Σπανού κάλυψαν τα θέματα οξείας κεφαλαλγίας, νοητική στέρησης και εγκεφαλικής παράλυσης. Οι παιδοενδοκρινολόγοι κ. Δ. Παπαδημητρίου και κ. Ε. Δερμιτζάκη διεξήλθαν διεξοδικά το θέμα της κλινικής προβολής υπολειτουργίας νεφρών και επινεφριδίων.  Η καθηγήτρια κ. Σ. Σταμπουλή περιέγραψε τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται επιλεκτικά για την πρόληψη της νεφρικής νόσου.

Οι καθηγητές κ. Μ. Ανθρακόπουλος, κ. Κ. Δούρος και κ. Κ.Πρίφτης ανέπτυξαν  θέματα που σχετίζονται με χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος σε μία πλήρη συνεδρία και οι κα Α. Γαλάνη, κα Δ.Μωρίκη και κα Ο. Σαρδελή, πανεπιστημιακές υπότροφοι, συζήτησαν λεπτομερώς διαταραχές του ύπνου, οξείες αλλεργικές αντιδράσεις και δερματοπάθειες αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, σε ειδική συνεδρία η αιματολόγος - ογκολόγος κ. Α. Στασινοπούλου επεσήμανε διαγνωστικά κλινικά σημεία και ευρήματα για μάζες των μαλακών ιστών. Η κ. Ρ. Σμέρλα και κ. Ο. Γραφάκου συζήτησαν διεξοδικά τις κλινικές παρατηρήσεις και τα εργαστηριακά ευρήματα σε πλέον εξειδικευμένα νοσήματα αυτοάνοσου και μεταβολικού χαρακτήρα αντίστοιχα.

Τέλος,  από τον παιδοχειρουργικό τομέα οι ωτορινολαρυγγολόγοι κ. Κ.Παπακώστας και κ. Ι.Χριστόπουλος ασχολήθηκαν διεξοδικά με προβλήματα της ειδικότητας τους από τα αυτιά και τον φάρυγγα. Οι δε κ. Σ. Γκατζώνης, παιδοφθαλμίατρος  και κ. Δ. Πασπαράκης, παιδορθοπεδικός αναφέρθηκαν σε φλεγμονές του κόγχου και επώδυνες καταστάσεις του αυχένα και της ράχης αντίστοιχα.

 

Δείτε ακόμη

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας
για να εγγραφείτε στο newsletter μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διστόμου 5-7, Μαρούσι, ΤΚ. 151 25

210 6862339/397

[email protected]

www.paidiatriko.gr

SITEMAP

Αρχική

Πληροφορίες

Για εμάς

Επικοινωνία

Ασθένειες

Ιατροί

Νέα/Προσφορές

Κλείστε Ραντεβού

Ιατρικός Κόσμος

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ©2016 | DISCLAIMER |   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Made by ZONEPAGE

 

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών | Συμπεράσματα 15ου Παιδιατρικού Συνεδρίου, «Η παιδιατρική στην Πράξη» | www.paidiatriko.gr

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.