Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10o Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10o Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή άνω των 400 παιδιάτρων, ολοκληρώθηκε το 10ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα: «Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, ήταν ο Πρόεδρος του διήμερου Συνεδρίου, το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
 

κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

 
Έμπειροι και εξειδικευμένοι παιδίατροι, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και επιστημονικό προσωπικό όλων των παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών υποειδικοτήτων, επικεντρώθηκαν κυρίως στα κλινικά προβλήματα της καθημερινής άσκησης της παιδιατρικής, και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:

  • Τα πολύ μικρού βάρους νεογνά αποτελούν ειδικό πληθυσμό που χρειάζεται εξειδικευμένη νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Συχνά εμφανίζονται επιπλοκές και απαιτείται μακροχρόνια παρακολούθηση.
  • Οι επείγουσες χειρουργικές, ουρολογικές και τραυματιολογικές καταστάσεις πολλές φορές οφειλόμενες σε κοινές – καθημερινές κακώσεις ή συγκεκριμένα αθλήματα προϋποθέτουν υψηλό δείκτη ευαισθησίας για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση.
  • Οι εμβολιασμοί αποτελούν σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής ιατρικής και η εγκατάλειψή τους συνοδεύεται από άμεση εμφάνιση επιδημιών.
  • Παρεκκλίσεις της βάδισης, προβλήματα στην όραση, δομικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης και συγγενείς δυσμορφίες αποτελούν ένα πλέγμα καταστάσεων που χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση της οποίας πάντα προηγείται η έγκαιρη διάγνωση από τον παιδίατρο.
  • Ενδοκρινολογικά και μεταβολικά νοσήματα εμφανίζονται ήδη από τη γέννηση, είναι απειλητικής σημασίας για τη ζωή και χρειάζονται έγκαιρη αντιμετώπιση.
  • Η εφηβεία αποτελεί εξελικτική περίοδο της ζωής και προβληματίζει τόσο από πλευράς διατροφής λόγω αυξημένων και ειδικών αναγκών όσο και από πλευράς προβλημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα.   
      

κ. Ανδρέας Μ. Φρετζάγιας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης, Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

 
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να ηγείται των ιατρικών εξελίξεων. Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών πιστεύουμε ότι η εξειδίκευση και η επιστημονική αριστεία επιτυγχάνονται μέσα από τη συνεχή κατάρτιση. Αυτός είναι και ο λόγος, που επιστημονικές εκδηλώσεις αυτού του βεληνεκούς είναι απαραίτητες για την εποικοδομητική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, που προάγουν την ιατρική γνώση».

Επιπρόσθετα, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους, που εργάστηκαν ακούραστα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου και ιδιαιτέρως τον κ. Ανδρέα Μ. Φρετζάγια, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Μέσα από αυτού του είδους τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ο παιδίατρος είναι σε θέση να αποκτήσει γνώσεις, οι οποίες προάγουν την επιστήμη και θα μεταφερθούν στους γονείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών».  


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.: 210 6862521, E-mail: [email protected]

 

Δείτε ακόμη

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας
για να εγγραφείτε στο newsletter μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διστόμου 5-7, Μαρούσι, ΤΚ. 151 25

210 6862339/397

[email protected]

www.paidiatriko.gr

SITEMAP

Αρχική

Πληροφορίες

Για εμάς

Επικοινωνία

Ασθένειες

Ιατροί

Νέα/Προσφορές

Κλείστε Ραντεβού

Ιατρικός Κόσμος

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ©2016 | DISCLAIMER |   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Made by ZONEPAGE

 

Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 10o Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο Η Παιδιατρική στην πράξη – Β’ Περίοδος | www.paidiatriko.gr

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.