Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nέο Παιδο-ορθοπεδικό Τμήμα στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Nέο Παιδο-ορθοπεδικό Τμήμα στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζει τη λειτουργία του ανανεωμένου Παιδο-ορθοπεδικού Τμήματος, το οποίο αποτελεί μία από τις πλέον οργανωμένες παιδο-ορθοπεδικές κλινικές στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών σε παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν ορθοπεδικά θέματα.

Η εξειδικευμένη και έμπειρη ιατρική ομάδα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση των κυρίων: Γιαννακόπουλου Παναγιώτη, Χειρουργού Άνω Άκρου Παίδων – Ενηλίκων, Πασπαράκη Δημήτρη, Ορθοπεδικού Παίδων και Παπαστεφάνου Σωτήρη, Ορθοπεδικού Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης.

Το νέο Παιδο-ορθοπεδικό Τμήμα διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό που περιλαμβάνει αποκλειστικής χρήσης εξελιγμένα χειρουργικά εμφυτεύματα, ειδικά χειρουργικά σκόπευτρα και χειρουργικά εργαλεία καθώς και ηλεκτρονικά βοηθήματα προηγμένης τεχνολογίας. Επιπλέον, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μία μεγάλη γκάμα επειγόντων περιστατικών, καλύπτοντας παράλληλα τη μικροχειρουργική άνω άκρου, τη χειρουργική σπονδυλικής στήλης καθώς και τη φροντίδα και περίθαλψη παιδιών και εφήβων με αναπηρία. Επικουρείται, τέλος, από εξειδικευμένη ομάδα συναφών ειδικοτήτων & υποειδικοτήτων της παιδιατρικής, όπως παιδιάτρους, παιδοχειρουργούς,  αλλά και παιδονευρολόγους και παιδοψυχολόγους.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, απλούς τραυματισμούς άνω άκρων, οι οποίοι αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 30% των συνολικών τραυματισμών του ανθρώπινου σώματος, καθώς και περισσότερο σύνθετες βλάβες (ταυτόχρονες βλάβες οστών, νεύρων, τενόντων, κ.α.), χρόνια νοσήματα που αφορούν σύνδρομα «υπερχρησιμοποίησης» των χεριών, νεοπλασίες, ακόμα και συγγενείς ανωμαλίες- παραμορφώσεις δηλαδή του άνω άκρου-με τις οποίες μπορεί να έχει  γεννηθεί ένα παιδί.

Το τμήμα Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση παραμορφώσεων, παθήσεων, όγκων και τραυματισμών του συνόλου της σπονδυλικής στήλης, από τον αυχένα μέχρι και το ιερό οστό. Μέσα λοιπόν από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της Ιατρικής τεχνολογίας, η νέα μονάδα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις ηλικίες παίδων και εφήβων.

Το τμήμα Εγκεφαλικής παράλυσης και νευρομυικών νοσημάτων  αντιμετωπίζει, με συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους, τα  μυοσκελετικά προβλήματα ατόμων με κινητικές διαταραχές  και παραμορφώσεις από τα άνω και τα κάτω άκρα. Για το σκοπό αυτό στηρίζεται σε ολοκληρωμένα προγράμματα μακροχρόνιας και συστηματικής κλινικής και απεικονιστικής παρακολούθησης (ακτινογραφικός έλεγχος , MRI, Ανάλυση Βάδισης & Κίνησης) βάσει πρωτοκόλλων (ICF), ώστε η ορθοπεδική παρέμβαση να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο στην κατάλληλη για κάθε άτομο χρονική στιγμή.

«Στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, κύριο μέλημά μας είναι να καλύπτουμε ακόμη και το πιο δύσκολο παιδιατρικό περιστατικό εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους και θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτό, το ανανεωμένο Παιδο-ορθοπεδικό Τμήμα του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι ένα από τα πιο οργανωμένα τμήματα για παιδιά και εφήβους, το οποίο ήρθε να αναπληρώσει κάποια σημαντικά κενά που υπήρχαν μέχρι και σήμερα στην ιδιωτική υγεία» δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. «Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία και τις επενδύσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα».


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών,

Τηλ.:210 6862766, E-mail: [email protected]

 

Δείτε ακόμη

Πρόσφατα

Δημοφιλέστερα

NEWSLETTER

Συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας
για να εγγραφείτε στο newsletter μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διστόμου 5-7, Μαρούσι, ΤΚ. 151 25

210 6862339/397

[email protected]

www.paidiatriko.gr

SITEMAP

Αρχική

Πληροφορίες

Για εμάς

Επικοινωνία

Ασθένειες

Ιατροί

Νέα/Προσφορές

Κλείστε Ραντεβού

Ιατρικός Κόσμος

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ©2016 | DISCLAIMER |   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 

Made by ZONEPAGE

 

Nέο Παιδο-ορθοπεδικό Τμήμα στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών | www.paidiatriko.gr

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.