ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οφθαλμίατρος Ενηλίκων & Παίδων

Διευθυντής του Τμήματος Γλαυκώματος Ενηλίκων & Παίδων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

O Νικόλαος Π. Ματθαίου απεφοίτησε με τιμητική διάκριση από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων. Σπούδασε Ιατρική στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Το 1989 μετεκπαιδεύτηκε στην προληπτική ιατρική των βρεφών και νηπίων στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain. Το 1990-1991 παρακολούθησε Παιδιατρική στο University College Hospital του Λονδίνου.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία εξ’ ολοκλήρου στην Μεγ. Βρετανία, στα Νοσοκομεία Mayday Hospital Λονδίνου, Essex County Hospital, και Wolverhampton and Midlands Eye Infirmary, όπου απέκτησε ευρεία κλινική και χειρουργική εμπειρία και διεξήγαγε πλούσιο ερευνητικό έργο. Παρακολούθησε τη θεωρητική του εκπαίδευση στην Οφθαλμολογία στα Πανεπιστήμια του Cambridge και του Birmingham.

Το 1998-2000 μετεκπαιδεύτηκε στην παθολογία και την χειρουργική του γλαυκώματος ενηλίκων και παίδων, στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Birmingham (Birmingham and Midland Eye Centre). Πραγματοποίησε έρευνες σε καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές στο γλαύκωμα, οι οποίες εφαρμόζονται παγκοσμίως μέχρι και σήμερα.

Εν συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε στην παιδοφθαλμολογία, στους φακούς επαφής, και στην διαθλαστική χειρουργική όπου και συμμετείχε στις θεραπείες στην Ultralase Clinic του Birmingham. Κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσής του δίδαξε φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενους στην Οφθαλμολογία, και επελέγη να διδάξει Κλινική Οφθαλμολογία στους φοιτητές Οπτομετρίας στο School of Life Sciences του Aston University της Μεγ. Βρετανίας. Το 1999 συμπεριελήφθη στην Professional List of Ophthalmic Medical Practitioners από το Ophthalmic Qualifications Committee της Μεγ. Βρετανίας.

Το μεγάλο ερευνητικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε μεγάλα επιστημονικά περιοδικά. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Γλαυκώματος, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Γαλλικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας και της Οφθαλμολογικής Εταιρείας των Midlands της Αγγλίας.