ΦΡΕΤΖΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΦΡΕΤΖΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Παιδίατρος - Καθηγητής Παιδιατρικής

Επιστημονικός Σύμβουλος Διοίκησης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ο Ανδρέας Φρετζάγιας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Διδάκτωρ της ίδιας σχολής αναγορεύθηκε, επίσης με βαθμό «Άριστα».

Περάτωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Παθολογική Κλινική του 411 ΓΣΝ και στη συνέχεια την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με δάσκαλο τον Καθηγητή – Ακαδημαϊκό, Ν. Ματσανιώτη.

Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Tufts, στη Βοστώνη, και ειδικότερα στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία New England Medical Center και The Floating Hospital for Sick Children, για μακρό χρονικό διάστημα.

Για μία 3ετία χρημάτισε Επιμελητής Α΄ ΕΣΥ στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων, «Π. Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ». Ακολούθως, εξελέγη Λέκτωρ στη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική και σταδιακά ανήλθε όλες τις βαθμίδες της Πανεπιστημιακής Ιεραρχίας, μέχρι αυτήν του τακτικού Καθηγητού Α΄ βαθμίδας.

Το 2005 συνέβαλε ουσιαστικά στην ίδρυση της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο, την οποία στη συνέχεια και διηύθυνε. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 εργασίες σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά με κριτές, έχει ανακοινώσει πάνω από 100 εργασίες σε συνέδρια στο εξωτερικό.

Στον ελληνικό ιατρικό Τύπο και σε εγχώρια ιατρικά συνέδρια έχει ανακοινώσει 250 εργασίες και ως προσκεκλημένος Εισηγητής έχει συμμετάσχει σε 150 συνέδρια. Έχει συγγράψει 80 κεφάλαια σε πρακτικά σεμιναρίων και συγγραμμάτων και έχει εκδώσει ή συμμετάσχει στη συγγραφή 10 Ιατρικών συγγραμμάτων.