ΦΩΛΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΦΩΛΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Οφθαλμίατρος Παίδων

Επιστημονικός Συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την υπηρεσία υπαίθρου στην Βοιωτία για 1,5 έτος, όπου υπηρέτησε και στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, ειδικεύτηκε στην Παιδοφθαλμολογία στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το 2001 έως το 2003, στην Αθήνα και στην Οφθαλμολογία ενηλίκων στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο από το 2003 έως και το 2006.

Από το 2010 είναι επιμελήτρια του Οφθαλμολογικού Τμήματος σε ιδιωτική κλινική και από το 2012 συνεργάζεται με ιδιωτική κλινική στελεχώνοντας το Παιδιατρικό της τμήμα που συστάθηκε την ίδια χρονιά, υποστηρίζοντάς το σε ό, τι αφορά την αντιμετώπιση παιδοφθαλμολογικών νοσημάτων νεογνών, βρεφών και παιδιών.

Από το 2012 έως και το 2014 ασκήθηκε επιπλέον, στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση της αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας πρόωρων νεογνών, στις μονάδες προώρων του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Από το 2001 είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού ,της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, καθώς και μέλος του European Pediatric Ophthalmology Society (EPOS).

Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε οφθαλμολογικά συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά έντυπα, για παιδοφθαλμολογικά κυρίως θέματα. Συμμετείχε δε, σε μεταφράσεις αγγλόφωνων οφθαλμολογικών συγγραμμάτων στα ελληνικά.