ΦΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΦΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Χειρουργός - Παίδων

Επιμελήτρια Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου αποφοίτησε το έτος 2004 λαμβάνοντας διακρίσεις και επαίνους για την απόδοσή της. Εργάστηκε, στην Γ΄ χειρουργικής κλινικής ιδιωτικής κλινικής μετά τη λήξη των σπουδών της και για συνολικά 18 μήνες. Εκεί αποκόμισε εξειδικευμένη εμπειρία στη λαπαροσκοπική και βαριά ογκολογική χειρουργική των ενήλικων. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Παίδων στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Κατά το χρονικό διάστημα της ειδικότητας της, πέρα της κλασσικής παιδοχειρουργικής, εμβάθυνε στο αντικείμενο της λαπαροσκοπικής καθώς η κλινική στην οποία υπηρέτησε διατηρεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (λαπαροσκοπική αντιμετώπιση μεγακόλου και ατρησιών πρωκτού, διαπρωκτικές επεμβάσεις μεγακόλου, λαπαροσκοπική του ουροποιογεννητικού συστήματος, κ.λπ.).

Με την ολοκλήρωση της ειδίκευσής της τον Απρίλιο του 2015 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας ως επιμελήτρια Παιδοχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών υπό τη διεύθυνση του παιδοχειρουργού Νικολάου Μπαλτογιάννη.

Σε ό,τι αφορά στο επιστημονικό της έργο έχει πλούσια συμμετοχή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συνέδρια καθώς και ικανοποιητικό συγγραφικό έργο. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι ενεργό μέλος της ομάδας αξιολόγησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τη διεξαγωγή συνεδρίων της EACCME-UEMS στον Ελλαδικό χώρο.