ΑΜΠΑΣ ΚΑΝΤΡΕ

ΑΜΠΑΣ ΚΑΝΤΡΕ
Παιδίατρος - Διαβητολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Γεννήθηκε στην Ιορδανία το 1956. Το 1981 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1983 έως το 1987 ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείου Παίδων "Π & Α Κυριακού". Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού ως ειδικός παιδίατρος, ενώ το διάστημα 1992-1997 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του  Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων "Π & Α Κυριακού". Έως το 2004 ήταν επιμελητής Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιατρικό Αθηνών και για πάνω από δέκα χρόνια ήταν υπεύθυνος του Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου στο Ιατρικό Αθηνών.

Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης από το1999 και έχει παρακολουθήσει πολλά μεταπτυχιακά σεμινάρια με θέμα τον σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά.

Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στον Τύπο 1 Σακχαρώδη Διαβήτη και τον μεταβολισμό των οστών. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών όπως της International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) και έχει οργανώσει τρία διεθνή σεμινάρια (ISPAD seminars) στον Τύπο 1 σακχαρώδη διαβήτη στη Μέση Ανατολή.