ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Παιδο-ΩΡΛ

Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Β’ ΩΡΛ Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αποφοίτησε το 1991 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 έως το 1996 εξειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού». Από το 1996 έως το 1997 παρέμεινε στο ακοολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» όπου εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική ακοολογία. Ολοκλήρωσε την ειδικότητά της από το 1997 έως το 2000 στην Πανεπιστημιακή Ω.Ρ.Λ. Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου. Απέκτησε τίτλο ειδικότητας Ωτορινολαρυγγολογίας το Δεκέμβριο του 2000. Από το 2002 έως το 2014 διετέλεσε Αν. Διευθύντρια της Ευρωκλινικής Παίδων στην ΩΡΛ Κλινική και υπεύθυνη του Ακοολογικού τμήματος. Σήμερα κατέχει τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Β’ ΩΡΛ Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το Μάρτιο του 2013 απέκτησε δίπλωμα «Advanced Pediatric Life Support» μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

Της έχει ανατεθεί διδακτορική διατριβή με θέμα «Παροδικά προκλητές ωτοακουστικές εκπομπές στη διερεύνηση της νευροαισθητήριας βαρηκοΐας στα παιδιά».

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και σε ξένα περιοδικά.