ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
Παιδίατρος Παιδοαλλεργιολόγος 

Επιστημονικός Συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την προπτυχιακή της εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών . Εξειδικεύτηκε αρχικά στην Παιδιατρική Ανοσολογία, στο Τμήμα Ανοσολογίας Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων "  η Αγία Σοφία" και εν συνεχεία στην Παιδιατρική Αλλεργιολογία στο Αλλεργιολογικό Τμήμα της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε άμισθα στο Αλλεργιολογικό Ερευνητικό Εργαστήριο της Κλινικής, όπου εισήγαγε την Μέθοδο EliSpot για την Διάγνωση της Φυματίωσης στα παιδιά. Μετεκπαιδεύτηκε στις Βρυξέλλες ( νοσοκομείο St Pierre) στα Αλλεργικά νοσήματα του δέρματος και στην εφαρμογή patch testing.

Το 2012 αγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αντικείμενο την ανοσολογία της ατοπικής Δερματίτιδας στα Παιδιά.

Από το 2005 είναι υπεύθυνη Αλλεργιολογικού ιατρείου ιδιωτικής κλινικής. Είναι Μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής και της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας. Είναι πιστοποιημένη Αλλεργιολόγος Παίδων από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Έχει διατελέσει Επιστημονική Συνεργάτης στις Α' και Γ' Παιδιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών και αυτήν την στιγμή είναι Επιστημονική Συνεργάτης του Τμήματος Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής. Συμμετέχει ενεργά σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

Από τον Οκτώβριο του 2015 είναι Συνεργάτης της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.