ΚΟΥΔΟΥΜΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΟΥΔΟΥΜΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Παιδο-ΩΡΛ

Διευθυντής Α’ ΩΡΛ Κλινικής του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας του Ωτορινολαρυγγολόγου το 1987. Από το 1987 μέχρι το 2014 εργάστηκε στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2013 με το βαθμό του Διευθυντή.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rikshospitalet στο Όσλο της Νορβηγίας, στο αντικείμενο των Γναθοπροσωπικών Ανωμαλιών και ασχολήθηκε συστηματικά με την αποκατάσταση των σχιστιών του προσώπου και την ενδοσκοπική χειρουργική της ρινός και των παραρρινίων.

Μέχρι την αποχώρησή του από το Νοσοκομείο Παίδων, ήταν υπεύθυνος του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Γναθοπροσωπικών Ανωμαλιών.

Έχει δημοσιεύσει 11 εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 16 εργασίες σε Ελληνικά περιοδικά. Έχει ανακοινώσει 63 εργασίες σε Ελληνικά συνέδρια, 19 εισηγήσεις σε επιστημονικές τράπεζες και έχει οργανώσει 6 επιστημονικές ημερίδες με θέμα τις σχιστίες του προσώπου. Έχει εκδώσει δύο βιβλία: «Σχιστίες του Γναθοπροσωπικού Συστήματος» και «Άτλας Παιδιατρικής Ωτορινολαρυγγολογίας».

Είναι μέλος της Ελληνικής Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, της Πανελλήνιας Παιδοωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας, της Ακοολογικής και Νευροωτολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Νευροωτολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας, της European Rhinology Society, της Ελληνικής Εταιρείας Δυσμορφιών του Προσώπου, της European Society of pediatric Otorhinolaryngology, της Mediterranean Society of Otology and Audiology και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κρανιοπροσωπικών Δυσμορφιών (Eurocranian).