ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Παιδίατρος – Εντατικολόγος

Διευθυντής Παιδιατρικής ΜΕΘ του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Ο ιατρός Αναστάσιος ΧΑΤΖΗΣ είναι Παιδίατρος – Εντατικολόγος.

Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αρχικά έκανε την ειδικότητα της Παιδιατρικής σε ελληνικά και γαλλικά Νοσοκομεία Παίδων.

Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία νεογνών, παιδιών και ενηλίκων στη Γαλλία, έκανε δε πολλαπλές μετεκπαιδεύσεις στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Δημιούργησε και διηύθυνε για σχεδόν 30 χρόνια τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των τριών Νοσοκομείων Παίδων των Αθηνών.

Έκτοτε συνεχίζει στον ιδιωτικό τομέα υγείας ως Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στη μακρά νοσοκομειακή του θητεία έχει διατελέσει μέλος και ηγετικό στέλεχος πλήθους επιστημονικών εταιρειών, συμβουλίων και κορυφαίων οργανισμών και ιδρυμάτων υγείας της χώρας.

Από το 2014 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Έχει διοργανώσει ή συμμετάσχει στη διοργάνωση μεγάλου αριθμού ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών Ημερίδων.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με πλήθος παιδιατρικών θεμάτων, όπως η αιμοδυναμική παρακολούθηση της σηπτικής καταπληξίας, οι εναλλακτικές τεχνικές αναπνευστικής υποστήριξης και οι διαταραχές της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου, οι σοβαρές λοιμώξεις, η παιδιατρική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και Παιδοκαρδιοχειρουργική Εντατική Θεραπεία, καθώς και οι μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων στα παιδιά.